Senaste inläggen


Landade i Göteborg kl 09,15. Solsken på resan därifrån. Vi stannade och shoppade i Skara, på CityGross, för att fylla kylskåpet därhemma, och döm om vår förvåning; det såldes fortfarande semlor !!  Gött !!!

Var hemma i Mariedamm kl 15,30 efter 6 månader och 1.074 mil nere i Europa !!


 Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 28 mars 2016 23:00


Sista kilometrarna in till Kiel. Stora förväntningar på shopping m.m  Det blev inget av detta ! Annandag Påsk är helgdag i Tyskland och alla affärer stängda. Så kul var det ! Vi fick mysa i husbilen tills det var dax för ombordåkning på Stena Scandinavica, kl 17. Vi åt och hade trevligt på båten ända till sängdags.Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 27 mars 2016 23:00


Åker idag till en gratis ställplats i Molfsee, 8 km från Schwedenkai i Kiel. Det regnade hela dagen vilket inte gjorde resan till den trevligaste vi upplevt.Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 26 mars 2016 23:00


Påskafton !

Lämnar Greven för denna gång och åker upp till Delmenhorst, strax utanför Bremen. En mycket bra ställplats, kostenlos, nära till centrum med gågata för shopping m.m  Sol och värme hela dagen.

Vi gick på stan och tog en öl på en bar för att komma åt Internet och sedan gick vi hem till husbilen där vi fixade påskmat som vi åt ute i solen.


Vi lämnar Greven

 


En plats och en öl i solen ...

 


Intagande av påskägg med tillbehör

   
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 25 mars 2016 22:45


Det regnade hela dagen. Vi åkte ca 25 mil till Greven. Där åt vi en fantastiskt god schnitzel, vilket dom är berömda för här, och sedan blev det en TV-kväll.


 


Här funderas det på vilken Schnitzel som ska beställas !

 
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 24 mars 2016 22:45


Vi lämnade Luxemburg och åkte upp mot Moseldalen i Tyskland. Siktade på en camping utanför Koblenz, men vägen dit var avstängd och det gick inte att hitta någon annan väg dit heller. Vi hittade i stället en annan camping i Koblenz som var den dyraste denna säsong, men det började bli mörkt och det regnade, så det fick bli den i alla fall.

Kostade 34,10 Eur för en natt !!!


En pråm på Mosel. Pråmarna är mellan 110 och 140 meter långa, och mellan 11 och 14 meter breda !! På akterdäck finns ofta en eller flera personbilar parkerade !

 


Det regnar i Koblenz !

 
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 23 mars 2016 22:45


Vi åkte norrut mot Metz. Det gick trögt på småvägar, till slut tog vi betalvägen. Det kostade ca 1 Eur per mil !

Väl framme i Metz var det riktigt trångt, och dessutom fullt, så det var bara att dra vidare. Åkte till Luxemburg där vi så småningom kom till Diekirch, där vi varit förut. Campingen var stängd men utanför fanns en ställplats där vi övernattade.


På vägen denna dag såg vi en hemmastickad parksoffa, något för er som är händiga med stickorna törhända ?!Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 22 mars 2016 22:30


Vi åker drygt 30 mil norrut denna dag genom ett fint franskt landskap. I början, på 1.100 meters höjd, såg vi kvarbliven snö i vägkanterna på sina håll. Vi stannar för natten i Nolay ca 6 mil söder om Dijon. Denna dag har vi följt nyheterna från Bryssel där det skett terrordåd.


Vy från vägen

 


Vackert hus i Nolay

 
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se