Senaste inläggen

Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 25 oktober 2015 18:45


Vi löste Melodikrysset (förstås) innan vi lämnade campingen och åkte söderut till Obidos och ställplatsen där. En mycket mysig liten stad innanför medeltida murar där vi gick omkring både lördag och söndag. Vi kunde smaka på körsbärsvin från trakten, serverat i små chokladkoppar, som man sedan slukade. Gott ! Söndagslunch åt vi på en liten typiskt portugisisk krog där vi fick dricka vinet i keramikmuggar. Trivsamt. På kvällen lagade Berit mat bestående av musslor som vi inhandlat på en Supermercado. Mycket gott !


En gammal akvedukt vid ställplatsen 

     


Sven-Åke och en "trädman" vid porten in till gamla stan

 


Musik blev vi även bjudna på

     


Allt är tillverkat av kork. Hatt, blus, handväska, kjol, paraply.

   


Chokladkopp med körsbärsvin.

 
ANNONS
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 23 oktober 2015 18:45


Tvätt- och städdag på campingen samt hårklippning. Inte dumt alls. Husbilen ren invändigt, rena sängkläder och kort i, f´låt på, huvudet. Gôtt !!


 


Höga sanddyner mellan oss och Atlanten.

 
ANNONS
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 22 oktober 2015 22:35


Åkte idag bara några mil till en camping strax söder om Figueira da Foz, mitt emellan Porto och Lissabon. Mycket trevlig camping, Orbitur-Camping Gala, nära havet med otroliga sandstränder.


       


Ett "litet" träd på campingen .....

 
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 21 oktober 2015 22:30


Åkte idag delvis på betalväg genom och förbi Porto och landade på en ställplats i Pardilho. En mycket udda plats vid en vik av Atlanten, en liten marina med bara mindre träbåtar, liggande på botten på grund av tidvattnet. Vi går ut och kollar vid 21-tiden och då flyter de flesta.


   


Ebb .....

 


Vår granne storken visade sig inte i dag .....

   

Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 20 oktober 2015 22:15


Tar in på en camping i Vila do Conde. Första dagen i solen på stranden. Härligt !! Vi badade, i alla fall Berit. På kvällen efter att vi grillat, kom gitarren fram och då kom även två bilgrannar fram. Två engelska par som var med och sjöng. Trevligt !

Berit firar denna dag att det var ett år sedan hon opererade in en ny höftled.


 Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 19 oktober 2015 22:15


Kom till Vila do Conde efter mycket letande efter ställplats. Står utanför marinan. Kvällspromenaden gick förbi Casinot där vi faktiskt fick komma in och titta, även utan galadress. Vi fick inte ta kort där inne, men väl utanför.


       Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 18 oktober 2015 22:15


Lämnar Santiago vid 13-snåret och åker söderut i regnväder från Spanien in i Portugal. Stannar i Vila Nova de Cerveira vid gränsfloden Mino, ca 10 mil norr om Porto. Går ut och äter pizza. En familjepizza delad på två och en flaska vin kostade 10 euro. Ganska billigt, eller hur ?


   


Blickar ut över gränsfloden mellan Spanien och Portugal.

   Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 17 oktober 2015 21:28


Tuff dag !! Vi går upp kl 06.30 för att komma tidigt till Santiago de Compostela och få en bra parkeringsplats. Vi åkte i mörker till kl 08.30 då solen gick upp. Väl framme i S letade vi parkering runt hela staden och det fanns bara parkeringshus och där kan man inte åke in med husbil. Efter några timmars försök misströstade vi och tänkte ställa kosan söderut men då hittade Berit en camping i GPS:en, den enda i hela staden. Vi checkade in och sedan åt vi frukost och därefter gick vi till centrum, ca 2 kilometer. Katedralen var en upplevelse, verkligen! Vi tillbringade dagen i staden och vi åt därstädes en 3-rätters meny och den kunde vi faktiskt ha varit utan! Smakade i princip ingenting. Vi tog bussen tillbaka till campingen eftersom vi hade gått tillräckligt för dagen. Hemvägen var nämligen uppför hela 2 km. När vi kom till campingen fick vi se en svensk husbil, det var Bertil och Christina som vi träffade häromdagen. Trevligt!!


           


Tornrenovering på gång .....

 


Lunchtime .....

 


Lyxvilla .....

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se