Alla inlägg under oktober 2015

Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 13 oktober 2015 23:30


Efter att ha plaskat lite med fötterna i den nästan ljumma Atlanten så åker vi ca 8 mil över gränsen in i Spanien. Hamnade i Zumaia i Baskien. Gick ut och åt och konstaterade hur mycket billigare det är att äta i Spanien. Varsin halv kyckling med pommes och en flaska Rioja-vin gick på 21,50 eur. Ganska fantastiskt !


               


Tidvattnet påverkar vattennivån markant. Här ligger båtarna på torra land mitt på dagen. I går kväll flöt dom när vi gick hem från stan.

 
ANNONS
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 12 oktober 2015 23:15


Åkte idag till Pau där vi gick i Gamla Stan och bland annat såg Jean Baptiste Bernadottes födelsehus. På huset finns en minnestavla där det står att han blev kung i Sverige, Carl XIV Johan. Mäktigt att fått se detta !


   


Hela Frankrike går i rosafärg i oktober för att uppmärksamma kampen mot bröstcancer. Här i Pau genom ett stort antal rosa paraplyer ovanför torget.

   

Vi fortsätter härefter till Anglet strax utanför Bayonne där vi stannar för natten.

I ösregn !!!


ANNONS
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 11 oktober 2015 23:15


Vi åker västerut och stannar i Tarbes efter att ha tagit oss igenom centrum av Toulouse, en mycket stor stad.

Nu är vi ca 17 mil från Atlanten.Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 10 oktober 2015 23:15


Vi stannar kvar på campingen i Naucelle. Vådret fantastiskt skönt och vi solar och har det gott hela dagen. Grillar på kvällen.


 Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 9 oktober 2015 21:45


Vi skiljs från Mats och Kerstin och åker vidare västerut mot Atlanten. Nattar på en camping i Naucelle.


 Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 8 oktober 2015 21:30


Lämnar Digoin och åker vidare till Tourzel Ronzieres där vi träffar Mats och Kerstin. En något svåråtkomlig ställplats med mycket fin utsikt. Vi går ut på kvällen och äter på en lokal restaurang. Mat från trakten, mycket gott.


Kusinerna     Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 7 oktober 2015 20:45


Går på stan, Louhans, en mycket trevlig liten stad och en mycket bra ställplats. Vi hittar en optiker som trots att det är lunchstängt lagar Berits glasögon. Vi fikar på ett café med WiFi och sedan åker vi vidare ca 13 mil till Digoin där vi stannar för natten.


   Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 6 oktober 2015 20:45


Regn hela förmiddagen. Hultings och vi åker åt varsitt håll. Hultings mot Sverige och vi söderut. Kommer till Louhans där vi stannar för natten på en trevlig ställplats nära centrum.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se