Alla inlägg under oktober 2015

Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 21 oktober 2015 22:30


Åkte idag delvis på betalväg genom och förbi Porto och landade på en ställplats i Pardilho. En mycket udda plats vid en vik av Atlanten, en liten marina med bara mindre träbåtar, liggande på botten på grund av tidvattnet. Vi går ut och kollar vid 21-tiden och då flyter de flesta.


   


Ebb .....

 


Vår granne storken visade sig inte i dag .....

   

ANNONS
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 20 oktober 2015 22:15


Tar in på en camping i Vila do Conde. Första dagen i solen på stranden. Härligt !! Vi badade, i alla fall Berit. På kvällen efter att vi grillat, kom gitarren fram och då kom även två bilgrannar fram. Två engelska par som var med och sjöng. Trevligt !

Berit firar denna dag att det var ett år sedan hon opererade in en ny höftled.


 ANNONS
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 19 oktober 2015 22:15


Kom till Vila do Conde efter mycket letande efter ställplats. Står utanför marinan. Kvällspromenaden gick förbi Casinot där vi faktiskt fick komma in och titta, även utan galadress. Vi fick inte ta kort där inne, men väl utanför.


       Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 18 oktober 2015 22:15


Lämnar Santiago vid 13-snåret och åker söderut i regnväder från Spanien in i Portugal. Stannar i Vila Nova de Cerveira vid gränsfloden Mino, ca 10 mil norr om Porto. Går ut och äter pizza. En familjepizza delad på två och en flaska vin kostade 10 euro. Ganska billigt, eller hur ?


   


Blickar ut över gränsfloden mellan Spanien och Portugal.

   Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 17 oktober 2015 21:28


Tuff dag !! Vi går upp kl 06.30 för att komma tidigt till Santiago de Compostela och få en bra parkeringsplats. Vi åkte i mörker till kl 08.30 då solen gick upp. Väl framme i S letade vi parkering runt hela staden och det fanns bara parkeringshus och där kan man inte åke in med husbil. Efter några timmars försök misströstade vi och tänkte ställa kosan söderut men då hittade Berit en camping i GPS:en, den enda i hela staden. Vi checkade in och sedan åt vi frukost och därefter gick vi till centrum, ca 2 kilometer. Katedralen var en upplevelse, verkligen! Vi tillbringade dagen i staden och vi åt därstädes en 3-rätters meny och den kunde vi faktiskt ha varit utan! Smakade i princip ingenting. Vi tog bussen tillbaka till campingen eftersom vi hade gått tillräckligt för dagen. Hemvägen var nämligen uppför hela 2 km. När vi kom till campingen fick vi se en svensk husbil, det var Bertil och Christina som vi träffade häromdagen. Trevligt!!


           


Tornrenovering på gång .....

 


Lunchtime .....

 


Lyxvilla .....

 

Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 16 oktober 2015 21:15


Vi åker vidare västerut och det är gratis motorväg i princip hela dagen. Tänkte stanna i Mondonedo, ca 13 mil, men där var avstängt på grund av någon form av marknad. Vi fortsatte och försökte med 3 olika campingar men alla var stängda för säsongen. Hamnade till slut i Ferrol, ca 10 mil från Santiago de Compostela. Vi stod på en jättestor parkering alldeles ensamma. Vi sov gott för vi har både larm och andra säkerhetsanordningar. Dagsetappen blev drygt 20 mil och hela vägen var otroligt vacker!


     Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 15 oktober 2015 23:50


Tittar på elefanterna i parken som vi ser utifrån. Går inte in eftersom det kostar 18 euro per person. Åker vidare i återigen ett mycket vackert landskap och stannar på en camping strax utanför Gijon. Vi träffar här Bertil och Christina från Mjölby och sitter tillsammans med dem och tar ett glas vin utanför husbilen i solskenet innan vi går ut och äter på restaurangen på campingen.


       


Den spanska tjuren, El Toro !!

 
Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 14 oktober 2015 23:45


Fortsätter västerut på en fantastiskt vacker väg efter kusten. Runt Bilbao verkligen fint !  Stannar för kvällen i Cabarceno där det finns en djurpark.

På vägen bytte vi gasolflaska till priset av 11,23 euro. Mycket bra pris för en P11 !


   


Trädet fullt av vita fåglar vid djurparken.

 
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se