Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

19 - 30 oktober. Framme vid Medelhavet !

Av Berit och Sven-Åke Björndahl - 30 oktober 2013 21:24

19 oktober Lördag

Vi stannar en dag till i Platja d´Aro. Löser medodikrysset och går sedan en promenad till Medelhavet och blöter fötterna i havet för första gången denna resa. På eftermiddagen kommer även Valle o Anita hit och framåt kvällen tar de fram den torkade skinkan de vann i Bolnuevo i våras. Mycket gott. Även gitarren kommer fram denna kväll och Mats sjöng ett par Taube-låtar.


 


20 oktober Söndag

Åker idag till Sitges och tar in på camping. Går promenad till havet och vi ser för första gången denna höst vilda papegojor.


21 oktober Måndag

I dag firade Mats o Kerstin 7-årig bröllopsdag. Vi blev bjudna på kaffe med kakor och tårta. Vi som firade var vi, Valle o Anita, Gilbert o Ann-Mari (bekanta till Mats o Kerstin som bor på campingen) samt Hasse (en ny bekantskap). Det blev även gitarrspel och sång av Mats o S-Å.


22 oktober Tisdag

Vi åker vidare till Benicassim där vi stannar på en fricamp. Går tillsammans med Mats o Kerstin och Valle o Anita ut på stan och tar ett glas vin på en bar samt handlar lite. Det fanns inte mycket till affärer på detta ställe. Sitter ute vid husbilarna till midnatt (i alla fall 2/3 av gänget).


23 oktober Onsdag

Vi åker till San Fulgencio och Argentinaren och de andra åker åt sitt håll. Vi tänkte oss ut och äta på kinakrogen vi varit på förut men den hade slagit igen. Det blev grillning i stället och det var inte dumt alls.


24 oktober Torsdag

Tvättdag. Mats o Kerstin och Valle o Anita dyker upp. Promenad under dagen samt lite inhandling på Lidl.


25 oktober Fredag

Vi åker till Torrevieja. Först byter vi gasoltub och sedan gör vi en shoppingrunda på Carrefour. På eftermiddagen landar vi hos Rolf och Anu och det första vi gör, förutom den obligatoriska whiskyn i husbilen, är att bada i poolen. Härligt. Vi träffar också Stig och Ulla-Britt som hyr hos Rolf o Anu. Vi spelar Mexican Train och sedan blir det mat på Bar Burgos ”Solbaren”.


26 oktober Lördag

Efter att ha blivit bjudna på frukost så blir det marknad. Denna gång söder om Torrevieja vid Mercadona där vi fricampat tidigare. Handlar en hel del på marknaden. På eftermiddagen besök i poolen igen, det är faktiskt närmare 30 grader varmt på dagarna. Sedan bär det av till ”Lille Svensken” där det ska spelas och sjungas. 33 personer åt och drack och hjälpte till med sången och dansade. Trevlig kväll !


 


27 oktober Söndag

Efter frukost åker damerna till Zukumarknaden. S-Å pysslar då lite vid husbilen och när Berit och Anu återvänder har de med sig grillad kyckling som blir lunchen. Gott ! På eftermiddagen deltog vi i ”Flaskboulen”, dock utan att vinna någon flaska. Man kan inte lyckas jämt. Därefter det numera sedvanliga eftermiddagsdoppet i poolen och framåt kvällen gick vi ut och åt ”på stan”. Det blev en avslutningsträff med Stig o Ulla-Britt som åker hem måndag morgon. Anka på en nyöppnad Asiatrestaurang i närheten. Mycket gott !!


 28 oktober Måndag

Slappardag. Låg vid poolen på eftermiddagen och sedan blev det Mexican Train hos Rolf och Anu. Efter att ha blivit bjudna på mat bestående av Fläskfilé och Potatisgratäng (mycket gott) så spelade vi Plump till sena kvällen.


 


29 oktober Tisdag

Vi lämnar Rolf o Anu och åker till La Marina där vi solar och badar i havet ett par timmar på eftermiddagen. Mats och Kerstin tänkte komma från IKEA Murcia framåt kvällen men vi fick besked från dem att de hade råkat ut för en olycka på motorvägen strax utanför Torrevieja. Höger bakdäck hade exploderat och de fick vänta åtskilliga timmar på bärgning. Turligt nog blev ingen skadad.


30 oktober Onsdag

Mats o Kerstin kommer till La Marina efter att ha fått ett nytt däck monterat. Skönt att det avlöpte gott. Vi tillbringar återigen ett par timmar på stranden och i havet. Verkligen härligt ! På eftermiddagen åker vi söderut och landar i Bolnuevo där vi står över natten utanför apoteket för att invänta morgondagen då vi checkar in på campingen, så nu känner vi oss "hemma".

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

  När vi kommit i land i Göteborg åkte vi till Jan o Lisa och fick förmiddagsfika där. Vi åkte sedan via Jönköping och Mjölby och kom hem vid 16-tiden efter att ha åkt 924 mil denna vinter. Vi är hemma nu !!!     ...

  Efter Colmar åkte vi den 30 mars upp genom Alsace in i Tyskland där vi gjorde första stoppet på Weingut Benss i Bockenheim, här har vi också varit förut. Vi övernattade i Fulda och i Hannover för att sedan den 3 april ta färjan från Kiel till Göt...

  Åker till Colmar i Alsace och ställplatsen där. Här träffar vi Stig o Britt-Marie. På vägen hit åkte vi några etapper på betalväg till priset av ca 1 euro per mil. Gick ut och åt pizza på stan på kvällen.   Dagen efter fick vi åka med Cla...

  I dag kommer vi till Fågelparken strax norr om Lyon. Parken var inte öppen men vi stod tillsammans med ett antal andra husbilar på parkeringen utanför där vi beundrade alla storkar som bor i träden runt om.             ...


  Norrut på A75 över bron i Millau och till Ruynes en Margeride. Högsta punkten på vägen var 1121 meter och där vi stannade var det ca 900 meters höjd. Kall natt, ca 0 grader.         ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se